15 Ağustos 2009 Cumartesi

Yeter Sabri ! Beter Sabri !



Fatih Terim'in Paf takımdan çıkardığı oyunculardan biriydi Sabri. Genç olması hızlı olması çok büyük avantajdı. Hatta o zamanlar tekniğinin olduğundan ( ! ), varsayılan tekniğinin gelişebileceğinden söz ediliyordu. Aynı şekilde ileride Türk Futboluna damga vurabileceğide. Asıl mevkisi ortasahanın sağ olmasına rağmen yıllarca sağ bekde oynatıldı ve oynatılmaya devam ediyor !?

Asıl soru şuydu bu adam bunca sene nasıl olduda her gelen Teknik Adam tarafından oynatıldı ? Hiç mi ben bu adamı istemiyorum bu adam Galatasaray ve Milli Takım düzeyinde bir adam değil denilmedi ? Peki kendisini oynatacak ne vardı Sabride ? Benim gördüklerimi yazayım :

Hızlı koşması, dayanıklılık, yürekden oyun anlayışı varını yoğunu ortaya koyuşu.

Peki eksi yönleri nelerdi ? En belirginlerini yazayım !

Bir bek için gereken kademe ve posizyon bilgisi olmayışı. Yine bek dediğin maçda en az 2-3 kez ileri çıkar yani orta açma yeteneğininde olması gerekir. Sabri'de ise bu özellik tam anlamıyla " 0 " dır. Yıllardır futbol oynayan hemde öyle gazozuna değil Uluslararası seviyede oynayan bir FUTBOLCU nasıl olurda orta açmayı bilmez. Gerçekten aklım almıyor. Açtığı ortalar bütün taraftarların alay konusu. Bir kişide kalkıp bak oğlum bu top ayağının içiyle hafif falso verirsen orta açarsın dememiş galiba ? Yani gerçekten yazık diyorum bu konuda. + Sabri'nin diğer olmayan özelliklerine geçersek olmayan şut yeteneği ve bu yeteneği sürekli kullanması. Atıyorum tam takım olarak atağa kalktık, sağ da sol da boş da adamlar var, Sabri'nin önündede on kişi var e kardeşim niye vuruyosun ordan be !? Olmayan orta açma yeteneğini frikiklerde kullanması, her frikiğin önüne geçip, kullanması ki Rabbime şükürler olsun ki artık Arda Turan kullanıyor. O konuda kurtulduk gibi hadi İnşallah.

Şimdi sorum size Rijkaard ve Terim yerine alabileceğin binlerce adam varken, hatta Uğur Uçar diye Türkiye'nin sağ bekde ki en iyilerinden biri varken niye Sabri ? Ne yapıyor bu adam her gelen hocaya para mı veriyor tehtid mi ediyor ? Artık Yeter Sabri ! Ama görüyorum yine Beter Sabri !

İnşallah bu günler fazla sürmeyecek ve Uğur'umuz formasını geri alacak...





Okunası bir Blog olması Dileğiyle, Saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder