24 Ağustos 2009 Pazartesi

Golcülerin Kralı; Sercan Yıldırım


Bursaspor'un makina gibi oyuncu çıkarması, bu oyuncuların kalitelerinin çok yüksek olması transfer döneminde herkesin gözünü Bursa'ya dikmesine sebeb oldu. Sercan'da Bursa patentli bir oyuncu. Geleceği yıllardır konuşuluyordu, Pepsi Cup'da Gol Kralı olması, İngilizlerin izlemesi/beğenmesi herkesin bildiği bir olaydı. Yıllardırda Sercan için sefer düzenlerler. Son Man City'nin yaptığı kaçıncı Sercan seferiydi bilmiyorum. Peki Sercan bu kadar izlenicek ve beğenilecek ne yaptı ?

Genellikle Türkiye kazma tabirini kullandığımız tekniği olmayan oyuncular çıkardı. Adama bakardın önündekini çalımlayamaz. Her gelen topa dümdüz vururdu. Bu adamın nerelere geleceğide ortata. Ama son 3-4 yıldır anlayış değişti ve Türkiye'de de bu olay iyice değişmeye başladı. Oynanılan her bölgede tekniği yüksek oyuncular çıkmaya başladı. İşte Sercan'da bu jenarasyonun forvetteki en iyisidir bana.

Sercan'ın özelliklerine bakarsak biraz son vuruş zaafiyeti yaşadığını görürüz ancak çok genç olması, tekniğinin yüksek olması ve zeki olması bana göre çok rahat düzelticektir. Onun dışında bir forvette aranan özelliklerden; kafa topunda etkinlik ve fırsatçılık üst düzeydir. Hızlıdır ve hızı sayesinde çok rahat adam geçer Dribbling yapmayı sever. Tekniği'de çok yardım eder. Gollerde ölü noktalara vurmayı düşünmesin ne kadar zeki olduğunu görebiliriz. Ayrıca kolayda yıkılmaz ve ikili mücadelelerdede etkindir.

İleride bana göre çok büyük klüblerin 1. forveti olabilir. Ayrıca 1-2 yıl içinde Türkiye Milli Takımınında değişmeyen forvetlerinden olacağına eminim.

Gözüm üzerinde Sercan Yıldırım !

Bir Sercan bunları yapar.


Okunasibirblog olması dileğiyle, saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder