6 Eylül 2009 Pazar

Sürekli Hücum, Pas Futbolu !






Kazanmamız gereken bir maçı kazanmayı başardık tabikide çok mutluyum. Maça her zaman ki gibi kalede Volkan, Gökhan Gönül - Gökhan Zan - Servet - Hakan - Hamit - Emre - Arda - Kazım - Tuncay - Sercan ilk 11 ile çıktık. Kazanmaya yönelik ofansif bir kadro olduğu kesin. Ortasahada Kesici diye tabir ettiğimiz bir önlibero/defansif ortasaha yoktu. Fatih Terim iyi düşündüğü kesin.

Maça hızlı başladık bir ordan bir burdan ortalar, paslar derken. Savunmanın birbirine inanılmaz uyumsuz bir şekilde hata yapması beni çok şaşırttı gerçekten. Çünkü bu 4 lü 3 zaten aynı takımda oynayan oyuncular ki Galatasaray'dayken böyle hatalar görmedik. Görmemizin nedeni büyük olasılıkla Sarp'ın veya Topal'ın oynayışı olabilir... İnanılmaz güzel paslar yapıp sürekli atak - atak - atak sonuç vericeği kesindi. Bu kadar kapanan takıma karşıda anca böyle güzel paslaşmalar ile yenebilirdik. Beklerinde sürekli oyunda olması gücümüzü gerçekten arttırdı ileride. Daha sonra Tuncayın başlattığı organizyanda inanılmaz paslar ve yine Tuncay güzel bir vuruşla golü attı. Sonra Arda'nın ki artık kimleri izliyor bilemiorum ama sürekli seyirciye yönelik güzel hareketler yapması en sonunda sonuç verdi. Diğer golde de klasik kısa boylu oyuncu yada klasik Arda golü diyebiliriz. Yine güzel şekilde kendini unutturdu ve güzel bir kafa vuruşu yaptı. Son gol ise gerçekten mükemmel attı Tuncay. Hamit'in güzel pasında Tuncay süper bir hareketle ki İngiltere'ye gittiğinden beri çok güzel hareketler yapıp rakibi geçmeye alışmıştı, onunda istediği sonuç verdi ve golünü attı.




Maçın Türkiye adına en kötü oyuncusuna gelirsek kesinlikle herkes hem fikirdir. Kazım Kazım. İnanılmaz kötü bir futbol takımı yavaşlatan kötü pas ortalaması. Maç içinde hiç bir varlık gösterememesi. Ne geriye gelip yardım etti ne ilerdi bir şey yapabildi. Hatta bir ara Tuncay onun gerisine gelip top aldığını bile gördük. Kazım'ın bir tek olumlu hareketini göremedim. Sonradan değiştirilmesi ise gerçekten olumlu bir etki yaptı. Hala Terim'in niye takıma aldığını anlayamıyorum.

Maçta en iyi oynayanlar ise ; Arda, Tuncay, Emre, Hamit ve Sercan'dır. Sercan inanılmaz bir özveri ile oynadı golünüde attı. Hamit kilit pasları inatçı oyunuyla çok yardım etti. Emre'de sürekli denedi pas isabeti yüksekdi. Sürekli ileri oynamayı düşündü. Tuncay'da zaten yapabileceği her şeyi yaptı. Koşdu gollerini attı gerektiğinde defansına yardım etti. Arda ise tartışmasız maçın yıldızıydı. İnanılmaz güzel paslarını bir de golle süsleyip Maçın Adamı olmayı haketti.

Yine kendimizi zora atmayı başardık, 1 - 0 geriye düşmek, 2 - 2 olması gibi. Ne diyelim " zoru " seviyoruz. İnşallah bu zorluklar bir gün bize patlamaz. Bosna maçına Semih'te dönüyor artık ben Semih'i gerçekten çok beğenirim kesinlikle oynamalı. Sercan çıkacaktır büyük olasılıkla bir de Kazım çıkmalı artık. Dün Rıdvan Dilmen'in de dediği gibi Emre Aşık acilen çağırılmalı ve monte edilmeli. Final maçlarının adamı çünkü.

------------Volkan-------------
GökhanG-EmreA-Servet-Hakan-
-------Ceyhun----Emre----------
Hamit-----------------Arda---
-------Semih---Tuncay--------

Kadrosu iyi olacaktır. Zaten Bosna'yıda yenersek moral olarak bir daha ki 2 maçında berabere kalmaları yüksek ihtimal. Hiç bir şey imkansız değil İnşallah 2010'da biz de olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder